Sws, Sun Sensitive Skin

Zonbescherming voor optimale bescherming en bruining

∙ Laat de gevoelige huid wennen aan de eerste (voorjaars)zon.
∙ Met bruiningsversneller.
∙ Verrijkt met vitaminen en plantenextracten.
∙ In-vitro SPF 20.
∙ Airdisp. 100 ml.
∙ Aanbieding geldig van 20-6-2021 tot 20-7-2021

Huidtype: Voor de gevoelige huid.

Verpakking: airdisp. 100 ml.

Gebruiksaanwijzing

Bij een gevoelige huid is training zeer belangrijk. Breng daarom SUN SENSITIVE SKIN aan en ga in het begin heel kort in de zon: later als uw huid al wat kleur heeft langer, maar nooit langer dan één uur per dag in de volle zon. Nooit zonnebaden tussen 11.00 en 15.00 uur (in die periode bruin je ook in de schaduw!).

Na het baden direct afdrogen, want waterdruppels werken als een brandglas, en opnieuw SUN SENSITIVE SKIN aanbrengen. Maak ook gebruik van beschermende kleding, zoals zonnehoed en T-shirt. Steeds als de huid in de zon komt (ook tijdens wandelen en winkelen) eerst inwrijven met Sun with Sense.

Neem Sun with Sense HIGH PROTECTION, wanneer een zeer hoge beschermingsfactor gewenst is, voor de (zeer) gevoelige huid of bij zeer felle zon. Je behoudt langer een mooie bruine en verzorgde huid als je ‘s avonds de huid verzorgt met AFTER SUN.

Toelichting

SUN SENSITIVE SKIN is voor mensen die hun gevoelige huid willen laten wennen aan de eerste (voorjaars)zon. Door de bruiningsversneller in SUN SENSITIVE SKIN bouwt de huid een natuurlijke bescherming op tegen UV-straling. Daarnaast houden vitaminen en plantenextracten uw huid mooi en soepel.

De in-vitro-SPF van SUN SENSITIVE SKIN is SPF 20, hetgeen wordt bereikt door het inzetten van de modernste UV-Filters, die zowel UV-A als UV-B filteren. Een beschermingsfactor geeft alleen aan hoeveel langer u in de zon kunt blijven. Sun with Sense werkt anders: bij elke zonsituatie is er voor jou een passend Sun with Sense product. Omdat u gewend bent aan beschermingsfactoren geven we je daarvan wel een indicatie: voor SUN SENSITIVE SKIN is dat factor 20.

Actieve ingrediënten

Bisabolol

Dit is een van de werkzame stoffen in Duitse kamille, die zorgen voor de huidkalmerende en ontstekingsremmende effecten. Het natuurlijke stereo-isomeer (-)-Alpha-Bisabolol is het krachtigst, zo is gebleken. Alpha-Bisabolol heeft ook anti- bacterie en anti-mycotische eigenschappen tegen diverse commensaal levende bacteriën en schimmels, zoals streptokokken, staphylococcen, candida albicans en dermatofyten.

Bis-ethylhexyloxyfenol Methoxyfenyl Tranzine

Zeer krachtig breedband-UV-filter, waardoor het zowel beschermt tegen UV-A als UV-B straling. Voldoet aan de hoogste eisen, o.a. door de hoge mate van fotostabiliteit, zodat het filter zelf niet afgebroken wordt o.i.v. het zonnelicht.

Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexylbenzoaat

Zeer krachtig UV-A-filter, dat voldoet aan de hoogste eisen, o.a. door de hoge mate van fotostabiliteit, zodat het filter zelf niet wordt afgebroken wordt o.i.v. het zonnelicht. UV-A straling zorgt niet direct voor het verbranden en rood worden van de huid bij zonnestraling, maar kan zonneallergie en ongewenste huidveroudering veroorzaken. Daarom is het filteren van UV-A straling van groot belang. Dit filter houdt de UV-A straling tegen.

D-Panthenol

Pro-vitamine B5

D-Panthenol is bij Medex uiteraard van farmaceutische kwaliteit en volgens de Medex-filosofie wordt gebruik gemaakt van de rechts draaiende stereo-isomeer: dubbel zo actief als het racemisch mengsel.

D-Panthenol vermindert de roodheid (erytheem) en zorgt voor herstel van de huid na zonnebrand, ondersteunt daarnaast regeneratie van de huid.

Voor naar acne neigende huid: van D-Panthenol is bekend dat het helpt bij de reductie van de huidporiegrootte en tevens de reductie van overmatige talgproductie.

Ethylhexyltriazon

Zeer krachtig UV-B-filter, dat voldoet aan de hoogste eisen, o.a. door de hoge mate van fotostabiliteit, zodat het filter zelf niet wordt afgebroken wordt o.i.v. het zonnelicht. UV-B zorgt o.a. voor het verbranden van de huid en het rood worden als gevolg daarvan. Dit UV-B filter gaat deze verschijnselen tegen.

Hyaluronic Acid

Het hyaluronzuur is zelf een bestanddeel van het bindweefsel in de huid. Dit complexe molecuul zorgt voor een optimale vochtbalans vanwege de sterke hydraterende eigenschappen.

Hyaluronzuur is een voor de mens lichaamseigen polymeer dat o.a. in de huid veel voorkomt als een van de zgn. “glucosaminoglycanen” ook wel genoemd de “mucopolysacchariden”, ofwel de grondsubstantie van het bindweefsel. In het bindweefsel speelt het grote waterbindend vermogen van Hyaluronzuur een grote rol, waardoor o.a. de viscositeit ervan wordt bepaald. De koolhydraten waar Hyaluronzuur uit opgebouwd is, zijn alternerend N-Acetylglucosamine en D-Glucuronic Acid (Ned: Glucuronzuur), welke een niet-vertakt polymeer vormen. Hyaluronzuur is een polyanion door de carboxylaatgroep uit Glucuronic Acid. Hyaluronzuur is ook een belangrijke component van kraakbeen en bepaalt in hoge mate de elastische eigenschappen ervan. Hyaluronzuur bepaalt ook mede de viscositeit van gewrichtsvloeistof, waarbij het fungeert als “smeerolie” om de gewrichten soepel te laten bewegen.

– Toepassingen: in cosmetica als krachtige moisturizer op/in de huid (in hoornlaag) en in de cosmetische geneeskunde als “filler” onderin de dermis, waarbij dan vaak een gecrosslinkte variant wordt gebruikt. Een derde toepassing t.b.v. de huid, waarbij hyaluronzuur 1mm diep, bovenin de dermis, wordt gebracht door een “micro-injectie” te doen, is cosmetische mesotherapie; het effect van hyaluronzuur is dan met name het stimuleren van de aanmaak van fibroblasten, welke weer zorgen voor meer collageen en elastine in de huid.

Mel (Honey)

Natuurlijke honing biedt diverse bestanddelen die deel uitmaken van de Natural Moisturing Factor (NMF). Daarmee zorgt het – in combinatie met Hyaluronzuur in een liposomensysteem – voor een goede vochtbalans in de huid en helpt het de huidbarrière te herstellen. Te gebruiken bij vochtarme, gevoelige huid en panniculosehuid.

Oleoyl Tyrosine

Bruiningsversneller
Deze bruiningsversneller verhoogt het bruinwordingsproces in de huid onder invloed van UV-straling, ook als er zonnefilters aanwezig zijn.

Tocoferylacetaat

Vitamine E, stabiele vorm van D-alpha-Tocopherol: de natuurlijke variant van vitamine E: 100% natuurlijk en 100% actief. Deze antioxidant beschermt de lipiden van de celmembranen. Gaat daardoor huidverouderingsverschijnselen tegen. Heeft een gunstige invloed op de vochtbalans en doorbloeding.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sws, Sun Sensitive Skin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22,50

Zonbescherming voor optimale bescherming en bruining